Hur spelar man?

Bumperballs är luftfylla bollar som varje deltagare trär på överkroppen. Man delar in spelarna i två lag med minst 5 spelare i varje lag. Därefter kan man spela en traditionell fotbollsmatch där du får poäng genom att skjuta in bollen i mål. Men ni kan även testa en av våra specialanpassade bumperballs sporter. Där kan du exempelvis få poäng genom att springa in med bollen i mål (det är svårare än det låter!). Speltiden är totalt 60 min, med välbehövliga pauser inräknade. Tänk på att ta med er vattenflaska och träningskläder. 

Kan man skada sig?

Som med all annan typ av fysisk aktivitet (fotboll, handboll osv) så finns det givetvis en skaderisk. Däremot är Bumperballs förmodligen säkrare än de flesta sporterna som finns. Bollen skyddar dig från midjan och uppåt. Det är helt ofarligt att åka på en hård och tuff tackling, även om den sker bakifrån. Är du dock gravid och/eller har ryggproblem bör du förmodligen stå över.

Hur många personer kan delta?

Ni bör vara mellan 10-20 pers. Matcherna spelas oftast 5 vs 5, precis som en vanlig fotbollsmatch. Med fler spelare finns det möjlighet för avbytare, vilket rekommenderas. Det finns få personer som klarar av att spela 5 mot 5 under en hel timme. De flesta orkar 5-10 minuter innan de måste ta en paus, så därför rekommenderar vi att ni försöker samla ihop fler än 10 personer.

Finns det någon åldersgräns?

Vi har ingen åldersgräns, men med tanke på storleken som bollarna har så bör du vara minst 150cm lång.

Vart spelar man någonstans?

På sommaren spelar vi utomhus. Det finns olika typer av idrottsfält runt om centrala och södra Stockholm. Vi anpassar oss efter er och spelar på den plats som ligger er närmast.
På vintern spelar vi inomhus, på olika idrottshallar runt om hela Storstockholm. Vi försöker komma överens om en plats där det finns lediga tider som ligger relativt nära er. 

Vad kostar det?

1-8 personer

Priset är 390 kr/tim per person. Du får möjligheten att spela en bumperballs turnering med andra deltagare. Detta alternativ passar perfekt om man inte kan samla ihop ett större sällskap.

9-30 personer

Detta alternativ passar utmärkt om man är ett större sällskap. Födelsedagar, möhippor, svensexor eller om man bara vill köra enskild med sitt eget sällskap.

På sommaren kostar det 3990kr/tim. Det är en fast avgift och den gäller oavsett hur många spelare ni väljer att spela med.
Under inomhus säsongen kan en hallavgift tillkomma utöver den fasta avgiften. Hallavgiften tillkommer endast om kostnaden för idrottshallen överstiger 400kr. Stora och moderna hallar som ligger centralt är oftast de dyraste. Vi debiterar dock inte mer än 1000 kr. I de allra flesta fallen tillkommer dock ingen extra avgift. 

Hur går bokningen till?

Som kunder kontaktar ni oss angående datum och tid. Efter en snabb sökning på tillgängliga spelplatser återkommer vi med olika alternativ för spelplats. När ni valt vart ni vill spela bokar vi in spelplatsen till er. Har ni önskemål på fler tjänster (musik/mat/videoinspelning) ordnar vi detta. Betalning sker sedan antigen via faktura eller kontantbetalning på plats.

Vad är skillnaden mellan öppet- och valfritt datum?

Öppet datum:

På ett öppet datum har du möjligheten att komma och spela Bumperballs helt själv, eller med några få vänner. Om du har svårt att hitta många vänner som vill spela Bumperballs så är detta det perfekta alternativet för dig.

Tanken är att du skall hämta ett par vänner, medan en annan person hämtar sina vänner och en tredje person kommer helt själv. Tillsammans kommer ni sedan bli tillräckligt många för att spela en turnering med oss på ett förutbestämt datum. Priset är 349kr/person och det är föranmälan som gäller.

Valfritt datum:

På ett valfritt datum bokar du in en tid och plats som passar dig själv bäst. Här finns inga förutbestämda tider eller platser, utan vi anpassar oss helt efter dig. Du spelar helt själv tillsammans med dina vänner utan några andra deltagare.